maandag 30 juli 2012

Nieuw Zeeland 2012 (Queenstown)


Vandaag op een redelijk uur vertrokken in Te Anau om koers te zetten richting Queenstown.
Alvorens echt te vertrekken zijn we eerst nog een bezoek gaan brengen aan het wildlife center in Te Anau zelf, alwaar er enkele broedprogramma's lopen om de bijna uitgestorven vogelsoorten weer in hun origineel bestand te brengen. Nieuw-Zeeland is het land met de meeste bedreigde diersoorten ter wereld, simpelweg omdat er vroeger geen zoogdieren voorkwamen. De mens heeft die hier allemaal gebracht, en deze vreten hier alle lokale soorten op. Van nature kunnen hier veel vogels niet (meer) vliegen door de evolutie zonder roofdieren. Ze verscholen zich op de grond voor het gevaar uit de lucht (de inmiddels ook al uitgestorven arend). Maar de ingevoerde ratten, muizen, fretten en vooral de possum (hier geplaatst om te jagen op nerts) hebben zich hier razendsnel voortgepland en jagen op alle vogels die een makkelijk en weerloos doelwit vormen...
Nu probeert men hier met alle macht de possum te vernietigen...met pesticide, jagen en het overrijden! Men maakt bochten als men een possum ziet lopen....men vind hier dat de enige goede possum een dode possum is... Ik vind het wel wat zielig want het zijn mooie diertjes.

De verwachte sneeuw bleef gelukkig uit, maar het was verdomd koud en regenachtig, op het randje van smeltende sneeuw. Niet getreurd echter want ook dat geeft een charme aan het landschap.
Onderweg stoppen in een van de vele dorpjes (meestal bestaande uit een huisje of 5) waar in de herbergen een haardvuurtje brandt en waar we kunnen genieten van een heerlijke moccachino of een kop warme chocolademelk met marshmallows :-)
Vandaar verder langs de winding roads langs meren (die zijn hier groter dan onze Noordzee) en de bergen. Rond de middag kwamen we aan in middle earth (want dit is de setting waar men de scenes van Lord of the Rings opnam die middle earth moesten voorstellen. Heel herkenbaar!
In Queenstown is van alles te doen! Het is een skidorp, je ziet hier iedereen met skilatten of snowboards rondlopen! Allemaal café's en ski-winkels.
Wij zijn echter een birdcenter gaan bezoeken dat ook weer meewerkt om het vogelbestand op peil te houden, heel mooi ingericht, heel informatief en vooral...hier kweken ze de Kiwi !! De loopvogel die heel bedreigd is, en het nationale symbool van Nieuw Zeeland is. Heel eigenaardige vogels en te veel te vertellen om hier allemaal neer te pennen.

Daarna zijn we met de gondola (kabellift) naar het hoogste punt van Queenstown (capital of the world for extreme sports) gegaan! Ondertussen waren ze naast ons aan het bungy jumpen op duizelingwekkende hoogtes!! Crazy!!

Na een goed gevulde en heel amusante dag zijn we dan onze camper op een camping gaan kamperen en het stad ingetrokken voor een hapje en een drankje (bij het haardvuur....heerlijk).
Alles is hier met kerstversiering behangen en er hangt een echte kerstsfeer....raar in augustus :-)

Voor morgen kondigen ze dan echt sneeuwval aan en aan de receptie vroeg men mij of ik mijn sneeuwkettingen bij had voor morgen ?! Ja hoor, die heb ik bij! Hoe ik ze moet gebruiken weet ik helemaal niet, maar dat zien we morgen dan wel zeker?! :-)

Carl


Zicht op de weg in Te Anau

Zeldzame vogel :-)

Dinner in Te Anau

Een van de vele kleine dorpjes onderweg

Herberg onderweg naar Queenstown

Koffieeeeeee

Onderweg naar Queenstown


Winding roads...

Klaar voor de gondola...

Tickets gekocht!!  Off we go!

Zichtje door de ramen boven

Bij een hot coco....

Bovenop de kabelbaan

Begin van de rit....

Halfweg de rit....

Nothing like a cold beer bij dit weer!!

De camping in dit skidorpje

Center of town

Vanuit de koude binnen in een warm café...






































3 opmerkingen:

  1. Nog snel een reactie alvorens wij hier ribbedebie zijn! Morgen is voor ons de grote dag. 'k Vind het nu wel welletjes hebben genoten van alle voorpret: planning, foto's, blogjes, verhalen, filmpjes,... maar nu wordt het tijd dat we eindelijk ons eigen avontuur kunnen beleven! Vanavond nog een lariammeke en morgen will be the day! Fantastisch om jullie blog te kunnen volgen... NZ lijkt echt héééééééél mooooooi kan mij alleen moeilijk voorstellen om nu winter te beleven! Maar ik beloof jullie eind augustus breng ik een rugzakje zon en warmte mee! Geniet nog van de reis en voorzichtig hé met de sneeuw en gravel wegen daar! Joke kom op laat je gaan doe een dagje skilatten aan... alleen daarvoor zou ik er al eens willen zijn! kus en knuf leen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HeY Frodo's,

    what's up next 'The Mines of Moria' ? :) :)

    Leuk een winterlandschap in de augustus.

    Geef voor het ogenblik toch maar liever het zonnetje.

    PS check toch maar effe de manual van de sneeuwkettingen
    (know Sally)

    Grtz,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. geniet maar volop , hier is het ook kl....nweer , met de kinderen alles ok ,ze hadden een fijn kamp en met die zwarte smurf ook alles kits , groetjes en dikke xxxxx wees voorzichtig
    Ingrid en Pa

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl