donderdag 26 juli 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Oamara - Dunedin)


Na de lange rit van gisteren hebben we besloten vandaag niet meer de ettelijke kilometers af te leggen en de afstand vandaag een beetje te beperken. Toch vroeg opgestaan, want de yellow-eyed pinguins wachten niet en die willen we deze ochtend bij het opkomen van de zon gaan bewonderen op het strand. Wij dus bij het ochtendgloren naar Bushy Beach... beetje problemen gehad bij het parkeren van de camper (we zijn ook altijd zo braaf om alles te doen zoals het hoort) en dus op de valreep te laat om veel waggelende vriendjes te zien, maar we hebben er toch drie gespot! Echt grappig hoe die dieren uit het strand over waggelen om dan op hun buikje in het water te gaan liggen om zo in de zee te verdwijnen. Nog even blijven staan in de hoop dat er nog zouden komen, maar tevergeefs. Dan maar naar het Oamaru pinguin center.... daar hebben we nesten kunnen bewonderen van de kleine blauwe pinguins. Leuk om die dieren door een kijkgaatje van zo dichtbij te zien. Ze zitten daar geheel vrijwillig en kunnen weg wanneer ze willen. Gelukkig voor ons waren er twee nesten bezet en hebben we ook van deze soort drie exemplaren kunnen bewonderen. In het winkeltje nog wat souvenirs gekocht en onze tocht verder gezet.
Volgende halte Moeraki, daar kan je de Moeraki Boulders bewonderen. Dat zijn grote ronde rotsen op het strand van wel twee meter. Hoe ze er komen is een raadsel, maar het is wel impressionant om die mooie ronde dingen op het strand te zien liggen, al meer dan 50 miljoen jaar.
Langs de scenic route rijden we verder naar Dunedin en weten we dat het nu weer bijna het goede moment is om in Otaga Peninsula (schiereiland bij Dunedin) pinguins te gaan bewonderen terwijl ze uit de zee terug naar hun nesten op het strand waggelen. Daarheen dus, die beesten kunnen zich niet voor ons blijven verstoppen!
Wij dus naar Sandfly Bay... blijkt dat er een hut op het strand is waar je kan gaan zitten om de pinguins het land op te zien komen. Naar daar dus.... maar die blijkt echt wel heel ver te zijn en een weggetje is er niet echt. We moeten letterlijk het strand oprollen vanuit de hoge duinen en zien dan in de verte een klein hutje. Dat halen we nooit voor het donker. Schuilen in de duinen dus.... en ja!!!
We zien weer twee pinguins het strand opkomen; Eigenlijk mogen we hier niet zijn en dat laat het een pinguin ook duidelijk merken door zijn geschreeuw. We besluiten dan maar de diertjes met rust te laten en terug naar de camper te keren. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waar we eerst naar beneden rolden moeten we nu die zandduinen omhoog!!!! OMG!!! Mijn tong tot op mijn tenen en zweet tot in mijn schoenen..... een helse tocht. Gelukkig was het nog licht, want dit had ik nooit in het donker gekund!! Maar alles goed en wel, we geraken terug op de parking. De weg terug naar Dunedin is adembenemend.... net als op de heentocht, prachtige uitzichten over de baai en de overkant, maar deze keer met een mooie verlichting erbij!!!! Man wat is het hier toch mooi!!!!!
We vallen hier steeds van de ene verbazing in de andere....
Dunedin vallen we binnen als het al donker is, camping zoeken, hapje eten en licht uit... letterlijk en figuurlijk!
Kia ora en tot morgen

Joke


de verkeersborden hier....

zou het?

koffiepauze in de camper

Ons huis op de parking!

misschien moet ik hiermee verder?

sally's!!!!


dit zien we dus onderweg!

een strandje meepikken....

ons huisje voor drie weken...

Moeraki Boulders

Daar moet je toch eens opzitten....

Moeraki Boulders

Zo een uitzicht


de pinguin waarop we gewacht hebben!


2 opmerkingen:

  1. prachtig ik kan jullie nu god volgen groetjes tante irene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastische en mooi weer ook nog wat een meevaller!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl