woensdag 25 juli 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Kaikoura-Oamaru)


Toen we gisteren de staanplaats voor de camper boekten, vertelde de dame achter de balie ons over een zeehondenkolonie twintig minuutjes verderop de weg. Omdat we om tien uur gereserveerd hebben voor onze walvissentocht, beslissen we om vroeg op te staan en eerst de zeehonden te gaan bezoeken.
Vroeg uit de veren dus vandaag, voor wat achteraf bleek, een OFF-DAY zou worden.... zoals het weer!
Voor alle duidelijkheid.... de zeehonden hebben we gevonden en dat was GEWELDIG!!!!
massa's zeehonden die we van heel dicht kunnen bekijken en waar we naar hartenlust foto's van kunnen nemen. Beter kan de dag niet beginnen.
Ruim op tijd keren we terug om goed op tijd op het Whale Watching kantoor te staan. Daar aangekomen blijkt dat Carl bij de zeehonden ergens op een bankje zijn lens heeft laten liggen.... vloeken, jammeren, wat nu???? Blijkt dat de tocht van tien uur niet doorgaat, dus snel even terug om te gaan kijken of de lens er nog ligt.... noppes!!!! Die is hij kwijt. Na tien jaar dienst zal het ding waarschijnlijk een nieuwe eigenaar gevonden hebben bij de eerlijke vinder ervan. Carl baalt.... en met reden. Onze reis moet eigenlijk nog beginnen en hij heeft de belangrijkste lens nu niet meer... op de koop toe blijkt dat die lens hier in de winkel bijna twee keer zo duur is als bij ons, dus hier een nieuwe kopen is geen optie.
Onderweg stoppen we aan een kraampje waar ze de lokale specialiteit “crayfish” verkopen en we dat willen we vanavond wel eens proberen. We kopen een exemplaar ook al vinden we het wat duur, maar nu we er toch zijn, vinden we dat we het eens moeten proberen.
Tweede poging bij het walvissenkantoor.... weer afgelast, wegens het slechte weer. Onze rit naar Kaikoura blijkt dus voor niks te zijn geweest en bijgevolg zijn we daardoor een reisdag verloren, ware het niet dat we de zeehonden gezien hebben.
Snel de wagen in.... volgende halte zou Oamaru moeten zijn, maar dat ligt zes uur verder!!!!
Normaal zouden we de rit in twee stukken doen, maar gezien de verloren tijd gaan we toch proberen daar vandaag nog te geraken. Je zou er de blauwe en de geeloogpinguins op het strand moeten kunnen zien komen en dat willen we graag zien.
Zoals gisteren beloofd, stoppen we eerst nog om van de rock art (rotsen die kunstwerken vormen in het water) nog foto's te nemen. Ook daar kunnen we nog zeehonden bewonderen en om een mooi kiekje te kunnen maken probeer ik de rotsen te trotseren. Je voelt het al aankomen.... rosten, mos, glad en VAL! Ik hou er een mooi blauw been aan over. Op de tanden bijten en doorrijden...
Als klap op de vuurpijl komen we veel te laat aan in Oamaru om de pinguins te zien!!!! We kamperen hier dan maar en besluiten morgenvroeg op zoek te gaan naar de kleine vrienden. Nu zijn we kapot!!!
De crayfish bleek ook niet echt de moeite....
Carl is kapot na de lange rij-dag.... de fotootjes zullen dus morgen gepost worden!
Morgen een nieuwe dag..... vandaag vergeten we maar snel.... BEHALVE DE ZEEHONDJES!!!

Joke


zo dicht bij het zeehondje!

lijken ze niet familie van Nougatje?

helaba!

hier vergat hij dus zijn lens!

Ohao Point

dit zie je dus niet bij ons!

happy to be here!

eentje samen....

net de langste brug overgestoken

crayfish als avondmaal kan net tellen

8 opmerkingen:

  1. Is natuurlijk niet leuk als alles tegen zit, maar de trip is nog maar pas begonnen. Er komen zeker goede dagen. Amuseer jullie maar.
    Greetz
    Benny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De moed niet laten zakken... hebben tijdens onze reis ook wel "dipjes" gehad... Maar de topdagen haalden de bovenhand! Plannen loslaten en gewoon rondtrekken "gow with thé flow"! Dan ontmoet je de meest leuke mensen, kom je op de leukste plaatsen en krijg je de mooiste "toevalligheden" Geniet van jullie reis! Els X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We amuseren ons hier zeker wel en genieten van alle mooie dingen hoor.... vandaag enkel wat tegenslagen, maar we gaan er vanuit dat we het vandaag allemaal hebben gehad en het voor de rest dus allemaal reuze gaat meezitten!!!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. een slechte dag is geen slechte reis morgen beterxxx tane irene

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aiai...welke lens is het???
    Ik hoop dat de miserie nu gedaan is....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En uw Joke heb je ook al gedaan dus kan alleen maar beter gaan nu...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik hoop maar dat die blauwe plek nu op de andere bil zit...hihi kwestie van evenwicht in deuken te hebben! Je had toch niet gedacht zonder terug te komen?
    Ondanks de tegenslagen blijft het leuk om jullie reis te volgen.
    Tja de lens dat is jammer, maar met het talent van Carl ben ik er zeker van dat hij ook zonder prachtige foto's maakt... Effe relativeren en dan weer verder. Genieten van de avontuurlijke reis. Kus en knuf voor allebei Leentje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nog iemand aanwezig aan den andere kant??
    We zijn ondertussen al vrijdag!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl