zaterdag 28 juli 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Curio Bay - Te Anau)

Vandaag wakker geworden met het ochtendrood boven de zee, prachtig!!!! Een ontbijtje genomen en vertrokken naar Slope Point, het meest zuidelijke punt van dit eiland. Daarna de Niagara Falls van Nieuw Zeeland gaan bekijken, wat niks inhoudt..... eigenlijk best grappig om te zien. Het lijkt wel een regenputje dat overstroomt :-).
Van daaruit vertrokken richting Invergargill. Onderweg komen we alleen maar mooie panorama's tegen.
In Invergargill bezoeken we het museum waar we de tuatura's kunnen bewonderen. De oudste hagedissensoort die je alleen nog in Nieuw-Zeeland kan vinden. Ook even tijd voor koffie en dan weer verder richting Te Anau. Onderweg valt onze mond open van verbazing. De omgeving is hier om achterover te vallen. Het groene van de weilanden en op de achtergrond het gebergte met besneeuwde toppen.... waauw! Als daar dan af en toe nog een meer tussen valt is het helemaal compleet!
We rijden voorbij enkele plaatsen die dienst deden als opnameplaats voor Lord of The Rings en we begrijpen meteen waarom! Prachtig gewoon. Te Anau is een leuke stad. We komen nog voor het donker aan en kunnen een wandeling door het stadje maken en een glaasje drinken alvorens we naar de camping terug keren om te koken en de was te doen. Het eten was niet te vreten.... lag het aan de pastasaus of het vlees, maar morgen alvast een ander menu.
Carl ligt al te knorren, dus alweer even moeten wachten op de foto's. Ik ga nu de was uit de droogkast halen en kruip dan ook onder de wol, want morgen moeten we er vroeg uit voor de Milford Sound Cruise!!!!

Joke

Mooi om zo wakker te worden!


zuiderste punt!

jaja, Carl ook!

mooi hé!

zo zien de bomen er hier uit na een beetje wind :-)

reflectie in het meer....

ons campertje aan de Niagara Falls

de koetjes!

tuatura te bewonderen in Invergargill.

een vieuwpoint onderweg

onderweg

tijd voor een drankje!
Bye!

1 opmerking:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl