donderdag 3 november 2011

Madrid 2011 (dag 3)

Buenos dias!
Vandaag de dag gestart met een bommetje!!!! In Valor een chocolademelk gedronken met churros..... man man man..... wat wij op een dame blanche gieten, geven ze hier als chocolademelk!!!!! Wij vragen dan natuurlijk nog een Grande..... pffff.... Maar wel lekker! Lies, bedankt voor de tip hoor!!!
Daarna de bus gepakt richting Bernabéu.... het stadion van Réal. Daar de tour van het stadion gedaan. De moeite waard! We hebben ons laten fotograferen met de spelers en de CUP.... fotootjes zijn leuk, maar wel duur! Wat wel leuk is, is dat je een keertje een kijkje kan nemen in de kleedkamers en bijna tot op het veld kan stappen. We roken de geur van het vers afgereden gras.... mmm
Daarna een beetje geshopt in een winkeltje voor het stadion en gekuierd op de Plaza Mayor en omliggende steegjes... keileuk!!!!
Een stopje gemaakt aan de hotelkamer om de ballast te lozen en daarna naar het museum de jambon getrokken op de Via Grande om enkele lekkere tapas te nuttigen. Op restaurant hoef je hier echt niet te eten! Jambon, patatas, carne, queso... allemaal om ter lekkerst en voor een prikje! Daarna terug richting oude stad om de sfeer nog eens op te snuiven. We hebben daar een heerlijk cafeetje ontdekt waar de specialiteit champingnonnekes zijn ..... mmmmmmmm en daar een heerlijk sangriaatje bij.
We hebben de moeite gedaan om terug naar het cafeetje Cathedral te trekken, vlakbij Puerta del Sol, omdat ze daar toch een heerlijke sangria serveren.
De avond heerlijk afgesloten in ons stamcaféke La Taberna del Mozàrabe waar ze je echt verwennen. Bij elk drankje dat je daar besteld krijg je een heerlijk hapje. Vooral de tortilla is daar echt overhéérlijk!!! We moeten wel eerlijk toegeven dat het ondertussen in ons voordeel spreekt dat we daar al drie avonden op rij onze portomonnee komen open trekken ;-) Maar voor geen geld heb je er gegeten en gedronken in een gezellig authenthiek kader!
Nu kruipen we lekker onder de wol op onze "te harde" martras om er morgen eens vroeg uit te komen...dan staan het Prado en het koninklijk paleis op het programma.....

Hasta Manana!

Churro's met chocolademelk (die meer geleek op chocolade saus)

Bernabeo

Binnenin het stadion 70.000 plaatsen

Van aan de grasmat

Joke zet voet op het heilige gras

Op de reservebank....

In de persruimte....

Een dessertje....op puerte del sol...bedankt Lies!!

Sfeerbeeldje

Sfeerbeeldje

De overdekte markt

De overdekte markt

Tapas....

Tapas....

Tapas...

Tapas....

Churro met choclade..mmmmm

Championes....

Sangria....

Nog Sangria...

Tapas...

Tapas...





3 opmerkingen:

  1. Dank zij jullie zie ik oon nog eens iets van de wereld :-)
    Jullie blog is WEER fanrastisch!!! Enjoy.

    XXX

    Mooken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. TAPAS TAPAS TAPAS en niet te vergeten SANGRIA !!! hihi laat jullie maar lekker gaan !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reizen om te eten of eten om te reizen! maar alles even heerlijk heb ik begrepen! Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl