dinsdag 1 november 2011

Madrid 2011 (dag 1)

Deze middag vertrokken op Zaventem, na de traditionele Starbucks! Drie uurtjes vliegen en hupsakee.... we zijn in Madrid. Even (hier in Spanje nemen zelf de mensen van de bagage een siësta denk ik) wachten op de bagage en met de metro richting hotel. Het hotelletje ligt op de vijfde verdieping van een authentiek en knap gebouw. Klein, maar gezellig kamertje met alle basis die we nodig hebben om vier dagen te overleven.
We hebben snel de bagage gedropt en ons gestort op het Madrileense avondleven. Vanavond enkel in de buurt van het hotel gebleven, maar daar is ook meer dan genoeg te zien. we zitten vlak bij de Gran Via, de hoofdstraat hier.... en als je daar de zijstraatjes induikt, ontdek je kleine gezellige plekjes.
Vanavond gegeten en gedronken met twee man (twee gerechten, twee drankjes en een dessertje de man) voor 22 euro!
Daarna een gezellig oud cafeetje ingedoken en daar nog wat slaapmutsjes gedronken. Die schotelden ons maar tapas voor..... sjonge, dat bleef maar komen! We vreesde een beetje voor de rekening, maar moesten enkel de drank betalen en die was ook nog eens spotgoedkoop. Dit alles op een boogscheut van ons hotel... we hebben dus ons stamcafé meteen gevonden. :-)
Morgen is het hier ook een feestdag.... hopelijk valt er toch iets te beleven. Waarschijnlijk stappen we morgen eens de hop-on hop-of op om een overzichtje van de stad te krijgen alvorens ze verder te verkennen.
Hier zullen ze morgen allemaal met een katertje rondlopen denk ik, want Halloween wordt hier duidelijk uitbundig gevierd!

Hasta Manana!

We have a plane to catch!

Tappa's en wijn...Olé!

2 opmerkingen:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl