woensdag 20 april 2011

Ierland 2011 (Youghal)

Vanmorgen vroeg uit onze B&B in Laragh vertrokken richting Wexford. Het is een lange dag geworden, met adembenemende uitzichten en prachtige wegen. Alle mooie plaatsen opnoemen is eigenlijk onmogelijk, maar een kleine bloemlezing kan ik wel geven : Arklow, Courtown, Curracloe (hier is de openingsscene uit de film “saving private ryan” opgenomen! Prachtig strand en kustlijn), Wexford (een slaperige kuststad waar eigenlijk relatief weinig te beleven valt....wel wat toffe winkeltjes en restaurants, maar niet echt iets bezienswaardigs), daarna naar Waterford gereden (de oudste stad van Ierland, in de 8ste eeuw gesticht door de vikings, en daar zijn nog restanten van te zien, maar vooral bekend voor zijn kristal fabrieken). Daarna gingen we via Dungarvan naar Cork rijden, doch de scenes onderweg waren zo mooi dat we besloten dichter slaapplaats te zoeken. Zo zijn we in een kuststadje Youghal terechtgekomen (hier hebben ze trouwens Moby Dick opgenomen)....wat een prachtig pittoresk plaatsje! We hebben dan hier maar een B&B gezocht (en gevonden)....we zijn nog een lange wandeling gaan maken langs de kustlijn bij de ondergaande zon, en bij een (blijkbaar gerenomeerde) Italiaan gaan eten (ff geen Iers eten meer aub...tooooo much!!).
Heeeeeeel lekker, en bijgevolg ook een JconTour tip van de dag!! (Capri Bay, south main street 55, Youghal).
Nu zitten we nog in een Pub onze blog in te typen en wat foto's te bekijken bij een lekker glaasje gerstennat ;-), daarna gaan we in onze B&B alles op het internet gooien, want geloof het of niet, we hebben er eentje gevonden met internet (hopelijk werkt het ook).
Het was een lange en lastige dag, maar we hebben zo veel moois gezien, eigenlijk veel meer langs de weg, tussen de steden in. Misschien wel de mooiste dag tot nu toe!
We gaan goed slapen vannacht denk ik!!

See ya tomorrow, enjoy the pics of the day!

Avondwandeling

Zicht op de kust

Nightview op Youghal

nog een nachtzichtje....bij eb

Muske is posing :-)

In een van de vele ruïnes van kloosters en kerken onderweg

Ruïne onderweg

Jones Cream Soda!! Lekkerrrrr

Op het strand waar Saving Private Ryan is opgenomen

Wexford

Waterford

Youghal

Nog een kiekje uit het pittoreske Youghal

4 opmerkingen:

  1. Moooooiiii!!!! dikke kus xxx Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er allemaal fantastisch uit dat het maar snel zomervakantie is willen zo vertrekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hebben jullie al een drup regen gezien? De natuur smeekt erom hier, wij hebben echt stralend zomerweer hier en poes zit liever buiten dan binnen maar is heel blij als ze ons ziet. Hebben ze net toch binnen kunnen krijgen, geniet nog verder van jullie trip!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl