donderdag 21 april 2011

Ierland 2011 (Dublin)

Deze ochtend een héérlijk ontbijtje achter de kiezen gestoken! Een Irish Breakfast met veel liefde gemaakt door onze gastvrouw. De leuke babbel kregen we er gratis bij! Met nog enkele tips bovenop voor onze weg naar Dublin vandaag, terug de baan op.
Eerste stop die we vandaag maken is Kilkenny...... fantastisch! Eindelijk een van de grotere steden van Ierland die alle charme van een klein dorpje heeft behouden. hadden we dat geweten, dan hadden we zeker hier blijven overnachten gisteren. het zou enkel wel wat dieper in de portomonee te tasten zijn vrees ik.
We beginnen onze wandeling bij Kylkenny Castle.... heel mooi met een indrukwekkende garden, zeg maar park!
We mogen binnen geen foto's trekken, dus besluiten geen tijd te verliezen en onze tocht meteen verder te zetten. Zoveel te zien, in zo weinig tijd!
De winkelstraat is hier heel charmant.... met de charme van de kleine winkeltjes, leuke pubs. De weg leidt ons van de ene mooie plaats naar de andere. Black Abbey, St Canice's cathedral, Rothe house.... en we stoppen even in Kyteler's Inn voor een verfrissing. Een pub gevestigd in een prachtig Middeleeuws huis waar vroeger nog een heks zou gewoond hebben. Een ideale plek om iets te gaan eten als je in Kilkenny zou overnachten!
We duiken nog even Dunnes binnen (grootwarenhuis à la Inno) voor een nieuwe trolley en rijden dan verder richting Dublin.
Iets voorbij Carlow stoppen we even aan Brownshill Dolmen... een grafmonument met de grootste deksteen van Ierland. Een steen van meer dan 100 ton wordt er ondersteund door enkele kleinere stenen.... en dat staat daar zo midden in een weiland te wachten op je om te komen kijken.
Van daaruit beslissen we de mooiste weg naar Dublin te volgen en wordt het een prachtige rit langs kleine, bochtige wegen.
je valt van de ene verbazing in de andere en daar weten we het dan zeker..... Ierland ziet ons nog terug!
Onze auto afleveren op de luchthaven en de bus op naar het centrum van Dublin.
We hebben hetzelfde hotel geboekt voor deze nacht, daar kennen we onze weg en we zijn er tevreden over.
Temple bar stuurt zijn lokroep uit...... het duurt dan ook niet lang of we zwerven weer over de drukke, gezellige straatjes van deze toch wel aparte wijk.
Vanavond wil Carl een echte Ierse steak eten, dus stappen we een restaurantje binnen waar ze Angussteak serveren die 28 dagen te rijpen heeft gehangen..... niet goedkoop, maar een zaligheid voor het mondje. De Sergio zou zeggen.... Sex on the Plate!!!!
We drinken er nog een paar in het gezellig pubje waar we nog eens een avondje blijven hangen waren.... en we galopperen terug naar het hotel.
Morgenvroeg kleine oogjes..... dat weet ik nu al.
De laatste nacht gaat in....

Muske to the rescue
 
        
Kilkenny

Kilkenny Castle

Zicht op Kilkenny

Sjieke madam!

Are we in Ireland or what?

Een van de vele kerken

Sfeerfotootje

Straat sfeer

Een dolmen van 2000 jaar BC

3 opmerkingen:

  1. Toch heel wat power opgedaan daar mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor jullie origineel kadooke, de caramelekes zijn al verteerd mmmm heel lekker hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig hebben we nog géén overnachtingen in Ierland geboekt! Daar gaan jullie ons vast bij kunnen helpen! Kijken er naar uit... binnen kort een Iers feestje bij ons thuis? Als ik dat hier allemaal lees kan ik amper wachten om te vertrekken... moeten we echt nog einde schooljaar meemaken?

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl