zondag 17 april 2011

Ierland 2011 (Dublin)

Onze laatste dag in Dublin, morgen vertrekken we richting elders :-)
De dag begint met een flinke kater, met geen stokken uit bed te krijgen :-) Uiteindelijk toch nog ons ontbijtje (dat toch behoorlijk vettig is) naar binnen gewerkt en op pad gegaan.
De public bus richting Howth, een schiereiland aan de kust van Ierland. Heel populair op zondag bij de Ieren om zicht lekker te ontspannen en te wandelen.
Dat hebben wij dan ook maar gedaan, een half uurtje op de bus en we waren er. We hebben ons boven op de summit laten afzetten en dan een flinke wandeling door de natuurpracht naar het stadje Howth zelf gedaan. Een heel pittoresk plaatsje met een haven en een pier waar vooral veel mensen aan het wandelen zijn. Eens ginder hebben we een klein ferry-bootje genomen naar het Island Eye, een klein eilandje op enkele kilometers van de kust, een vogelreservaat eigenlijk, waar de papegaaiduikers voorkomen. Eens ginder is ondergetekende eens flink op zijn bakkes gestuikt, met enkele schaafwonden tot gevolg :-) (Niet aan te raden om de kliffen te beklimmen met je rugzak in je ene hand en je fototoestel in je andere!!).
De papegaaiduikers waren op het eerste zicht onvindbaar, enkel zeemeeuwen en aalscholvers waren te zien. Maar eens naar de top van de berg geklommen waren de papegaaiduikers aan de andere kant van het eiland te zien, wel op een heel respectabele afstand, op een soort broedrots, ver van de mensen verwijderd! Wel heel mooie ervaring.
We hebben nog een uiltje kunnen knappen in de zon voor de boot ons terug kwam ophalen, heerlijk!
Op de terugtocht hebben we ook nog een grote grijze zeehond gezien, heel knap!
Daarna hebben we nog enkele lokale marktjes bezocht, een terrasje gedaan met live music (het was heerlijk weer) en dan de terugtocht aangevat.
Eens terug in Dublin zijn we wat gaan shoppen, en daarna ons 2 jaar samenzijn in alle intimiteit gaan vieren in een restaurant/bar, waar we ons straks misschien eens goed gaan laten gaan ;-)
Trouwens, deze bar, de CARR & O'CONNELL aan de rivier is de JconTOUR-tip !! Zeer lekker en sfeervolle bar/restaurant met voor elk wat wils!

See ya tomorrow!!!

Op de boot naar Island Eye

Een bewoner van het eiland

Ons joke op het island Eye

Een verfrissend biertje op een terras

Jep, ze is alweer in form!

Bird watching...

3 opmerkingen:

  1. Ne rugzak hoort op de rug te hangen eh kind!!! En Happy Anniversary voor jullie eh.... 2jaar al... prachtig!!!! Dikke kus en kzeg t nog s : zijt voorzichtig zatte buis!!!!! xxx Mamake ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk jullie avonturen te lezen !!!
    Nen dikke proficiat met jullie anniversary en volhouden hé ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gaat dat allemaal zo snel, ook proficiat van ons hier.
    Geniet er maar goed van,dikke kus van ons en een lekkere aai van poes hier!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl