zaterdag 16 april 2011

Ierland 2011 (Dublin)

Vandaag weer de hop-on hop off opgesprongen en afgestapt aan Kilmainham Goal. Een oude gevangenis die bekend staat publieke ophangingen en de executie van Ierse rebellen.
Echt wel de moeite waard! De rondleiding van de gids was zeer leerrijk en de omgeving indrukwekkend!
Enkele haltes verder vinden we de Jameson Distillery. Daar kunnen we natuurlijk niet anders dan stoppen! We doen de geleide tour, maar het leukste van al is er voor Carl.... hij is uitverkozen als één van de 8 vrijwilligers die op het einde van de tour enkele whisky's mag vergelijken! Hij vind Jack Daniels de lekkerste en krijgt daar nog een Diploma voor ook!!!!
JconTour-tip van de dag!!!! Geef je tijdens de film meteen op als vrijwilliger om te proeven, best tijdens de film vooraan zitten en je hand meteen omhoog steken als je de rolletjes tevoorschijn ziet komen!
Van daaruit stappen we verder naar St Patricks Cathedral, niet echt de 5,5 euro inkom waard.
Op aanraden van de gids van de bus, doen we ons 's middags te goed aan wat volgens de Ieren “de beste fish&chips van Dublin” zouden moeten zijn.... ze blijven alleszins lekker lang op je maag liggen. :-)
Trinity College vinden we ook niet veel bijzonder en we stappen maar meteen naar Grafton Street.... beetje windowshoppen!
Na even gerust te hebben in de kamer,stappen we richting Temple Bar.... wel twee keer! Want portefeuille vergeten in de kamer! Dat noemen ze een “Joke Doen”.
Een hele leuke avond gehad en volop meegezongen in de pubs in Temple Bar, waar je overal live-muziek hebt.
Morgenvroeg zullen we wel een toontje lager zingen, vrees ik. We ontsnappen dan wel even de stadsdrukte en gaan een dagje naar de kust.
Even meedelen dat een wifi-spotje vinden hier niet echt evident is...., de Ieren drinken liever dan te surfen denk ik :-)


Hier zijn de pics!

Killmainham gaol!

Wachten op de rondleiding in Jameson, bij een Irish Cofee & een Irish Coco!

Yeah, the right stuff!!!

Na al die whisky nu nog bier :-)

Maar we geven nie op!

Joke heeft een eigen shop in Dublin!!

Yes!  Ik ben een van de uitverkoren whisky proevers!!

Ewel, als ik een carriere move wil overwegen....da zie ekkik nog wel zitten zie!

Vlotjes mijnen diplom gehaald, was het vroeger in school maar zo makkelijk!

Yep, pintje drinken in Temple Bar!

1 AM in Temple Bar

2AM in Temple bar....




1 opmerking:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl