vrijdag 15 april 2011

Ierland 2011 (Dublin)

Deze morgen vroeg uit de veren.... voor één keertje eens goed op tijd om de laatste dingen nog in orde te maken. Nog wat spullen nog in de rugzak, alles afsluiten, rolluiken naar beneden.... en dan was daar onze chauffeur! Patrick is alweer maar eens bedankt om ons naar de luchthaven te brengen!
Ruim op tijd trokken we naar de incheckbalie...... koude douche!!!!!! Mijn identiteitskaart bleek vervallen!!!! En ik dacht dat je daar op zijn minst een briefje voor in de bus zou krijgen van de gemeente.... NOPPES!!!! Ben woensdag nog op het gemeentehuis geweest ..... had ik het geweten!
Wat nu??? Internationale reispas is ook goed, zei de lieve dame achter de balie. Ok, die heb ik..... maar thuis....
Whenever in trouble, who you're gonna call????? PATRICK!!! Een twintig minuutjes later, paspoortje gearriveerd en kunnen inchecken. Bij deze nogmaals nen dikke merci voor onze reddende engel!
Het zal aan de vakantie liggen waarschijnlijk, maar het was uitzonderlijk druk op de luchthaven. Toch nog eerst een Starbucks gedronken alvorens aan te schuiven aan de gate.
Rond de middag aangekomen in Dublin, een uurtje gewonnen trouwens....
Een driedagenpas van Dublin Tours gekocht op de luchthaven. Een hele goede tip trouwens, maar je moet er wel voor in het oude luchthavengebouw zijn. Als je ze in de stad koopt, loop je je gratis rit naar het centrum mis. Dus even een korte wandeling en je rijdt met je kaartje alvast naar het hartje van Dublin.
We mogen er drie dagen alle bussen mee nemen, ook de hop-on/hop-off.
Na een kleine snack bij Murrays, is dat dus de activiteit geworden van vandaag. Maar we zouden niet in Dublin zijn als we dat tochtje niet een uurtje of drie hebben onderbroken voor een bezoek aan de GUINESS-STOREHOUSE. Met het buskaartje krijg je korting aan de kassa en boven kan je gratis dé best-getapte GUINESS ooit drinken bij een adembenemend 360° zicht op Dublin.
Echt de moeite waard!!!!
Ons daarna eens goed laten gaan in de shop natuurlijk..... dat hoort erbij!
Tochtje daarna toch verder gezet en uitgestapt aan Temple Bar... gezellige pubs, leuke winkeltjes, een toffe sfeer!
Een hapje eten deden we bij O'Neills.... sjonge jonge..... zo een borden! Morgen houden we het maar bij een voorgerechtje. Ik begin te begrijpen waarom die Ieren hier niet aan de magere kant zijn.... om nog maar van hun kledingstijl te spreken.... echt!!!! Hier zie je wat!!!!
Ik heb mijn ogen dan ook rijkelijk de kost gegeven op terugweg naar het hotel. :-)
We zagen al leuke dingen die we morgen willen doen en sloten onze eerste geslaagde dag af met een bezoekje aan de 4D-cinema. SUPERCOOL!!!!!!!
Hier ligt er al eentje te snurken naast mij...... dus.... oogjes dicht en snaveltjes toe!
Tot morgen
x

Genieten van onze eerste Irish ale

On the hop-on-hop-off bus!

Een guinness mutske

Inspectie van de Guinness in de brouwerij!!

Geschonken volgens de regels van de kunst!  Vers van de pers!!

De beste Guiness die ik ooit gedronken heb!! Cheers!!

3 opmerkingen:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl