zondag 22 augustus 2010

THAILAND 2010 (Bangkok)

Vandaag moet ik met eerlijke schaamte toegeven dat we heel lang geslapen hebben! Het was na 10u voor we ons bed zijn uit gekropen! Gisterenavond had de regen ons gedwongen om wat lang te blijven hangen :-)
Maar we zijn er dan toch uitgeraakt, en na een stevig ontbijtje zijn we er onverbiddelijk ingevlogen.
We zijn te voet naar het dichtstbijzijnde sky-train station gelopen, en geloof me, dat is heel ver in deze temperatuur hier! We waren doorweekt tegen dat we daar waren. Ons doel was om de weekend markt (een van de grootste markten ter wereld) te gaan bekijken, maar die ligt een heel stuk buiten het centrum. We wouden zoals gewoonlijk ginder geraken op een zo budgetvriendelijk mogelijke manier... Ik moet wel zeggen dat we een tuk tuk terug genomen hebben :-))
De markt is werkelijk overweldigend, zo onvoorstelbaar groot!! Ik kan zelfs niet zeggen hoeveel we van de markt gezien hebben, we zijn zomaar kris kras door de stalletjes heen gewandeld...ALLES kun je hier kopen, gewoonweg ALLES! En kopen zul je, ook al heb je helemaal niets nodig, je ziet constant prullen waarvan je denkt, he dat kan ik misschien nog wel gebruiken :-)
Na enkele uren (en na weer eens geld te moeten gaan omwisselen) hebben we onszelf verplicht om de markt te verlaten!! We hebben dan de sky-train genomen richting Pat Pong terug, nu om de hele zaak eens bij klaarlichte dag te gaan bekijken. We zijn er iets gaan drinken bij de lady-boys :-)
De marktkramers begonnen de Pat Pong markt op te stellen toen we vertrokken (dat zegt niet veel meer als je net van de weekend markt komt), we besloten dan maar de dag rustig af te sluiten met een frisse douche en een lekkere diner in Villa Cha Cha! Dat is eigenlijk ook wel een tip voor de mensen die Bangkok willen bezoeken. Dat is een heel chique guesthouse waar je super lekker kunt eten en die we eigenlijk te laat ontdekt hebben. We hebben er geen prijs gevraagd, maar ik vermoed dat het nogal meevalt... zeker eens checken als je naar Bangkok wil komen!
Daarna onze laatste avond Bangkok doorgebracht met wat rond te kuieren in de schitterende sfeervol verlichte uitgaansbuurt aan ons hotel.....voor de laatste keer snif :-(
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl