zaterdag 21 augustus 2010

THAILAND 2010 (Bangkok)

Vandaag, zaterdag staan de Klongs op het programma. De klongs zijn een soort sloppenwijken in het water, een soort dumping Venetiƫ. De waterwegen die de straten vormen kun je met een soort gondel doorvaren.
Voor de mensen die dit ook willen doen, om zo'n gondel vast te krijgen trek je best naar Tha Chang Pier (diegene dichtst bij het koninklijk paleis), ofwel eentje verder nabij de tourist information.
Ze zullen 1000 Bath vragen per persoon voor zo'n rondvaart, maar als je wat rondloopt en onderhandelt, krijg je een volledige gondel (van 15 man) alleen ter uwer beschikking voor 800 bath per boot! Misschien krijg je hem wel nog voordeliger, maar we hadden niet veel zin om nog langer rond te lopen en te onderhandelen...
De tocht was zeker de moeite en net zoals het Koninklijk paleis een must-see als je in Bangkok bent! We hebben de bestuurder een pint betaald en in ruil daarvoor stopte hij af en toe onderweg om ons de gelegenheid te geven om foto's te nemen of om ons interessante dingen te laten zien...zoals grote leguanen die langs de riolen leven.
Daarna hadden we er een beetje genoeg van, het was weer eens zo'n hete dag en nu we een zwembad ter beschikking hebben...de rest van de namiddag doorgebracht bij het zwembad met een pintje chang bier ;-)
De rain shower is vandaag uitgebleven tot rond een uur of 10 's avonds...wij zaten lekker beschut op een terrasje en hebben genoten van het natte mensen kijken :-) We zijn gewoon gebleven tot het over was (heeft toch wel enkel uurtjes geduurd) en zijn dan moe onder de wol gekropen :-)

Sawadeeeeeee






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl