vrijdag 20 augustus 2010

THAILAND 2010 (Bangkok)

Vandaag zijn we naar het koninklijk paleis geweest, een must-see als je in Bangkok bent! We zijn in de voormiddag geweest in de hoop om de grote massa wat te ontwijken (ondanks 1000 thais die onderweg zeggen dat het gesloten is in de voormiddag, dat het dan enkel voor Thai people is en voor monniken...die Thais beginnen hier zwaar op mijn systeem te werken met hun zevers en hun bemoeienissen om geld af te troggelen).
Doch dat is zwaar mislukt, want er waren een boel schoolreizen, allemaal kleine Thaikes die ook naar het paleis kwamen kijken :-).
Na het paleis (en het was echt pokke heet!!!) kletsnat bezweet naar de Wat Pho geweest, hetgeen eigenlijk volgens ons nog mooier is dan het koninklijk paleis, en waar de alom gekende reclining buddha ligt. Eens daar, vormden zich donkere wolken en is het daar beginnen regenen zonder weerga!! Echt niet meer door te komen! We hebben ons in een tempel gelegd en een dutje gedaan....toen we wakker werden (door het gezang van monnikken), was het over en konden we verder.
Nu ja, veel verder zijn we eigenlijk niet geweest, even naar het water om de overzetboten te bekijken en dan stilletjes aan eens naar onze geliefde Kaosan Road teruggelopen om iets te drinken en ons in de kamer te gaan opfrissen.
's Avonds zijn we naar de Pat Pong markt geweest (pussy play ping pong!!) en wie komen we daar tegen? Toch wel niet Yves & Sabine en haar broer zeker?? What are the odds? Te midden van Bangkok!! We hebben dan maar samen de kraampjes afgeschuimd en goede prijzen onderhandeld :-) Achteraf nog iets gaan eten in een mexicaans restaurant en een pint gaan drinken. Daarna tuk tuk terug naar het guesthouse.

monniken houden hun dienst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl