maandag 9 augustus 2010

LAOS 2010 (Luang Prabang)

Oef, eindelijk aangekomen in Luang Prabang!! De bus was vanmorgen "slechts" 3u te laat...daarmee zijn we na een rit van 6u pas vanavond rond een uur of 6 aangekomen in de busterminal van Luang Prabang. Tuktuk gedeeld met nog wat andere reizigers naar het centrum van de stad en de zoektocht naar een geschikt guesthouse kon beginnen.. Het was een barre tocht met die zware zakken in de zengende hitte. We zijn toch het hele eind naar het tempel district gestapt langs de Mekong (dat was het makkelijkste herkenningspunt met de kaart want het was donker geworden). De prijzen zijn hier zowat het dubbele van Vang Vieng, dus we zijn heel wat guesthouses moeten in en uitlopen. Uiteindelijk slapen we vannacht in een kamertje naast de concierge in een guesthouse vlak voor een tempel. Morgen verkassen we, er zou een kamer vrijkomen met balkon...voor een 17 euro...dat valt dan nog te doen, maar eerst willen we die kamer morgen eens zien...anders gaan we morgen bij dagraad eens door het centrum stappen om een beter guesthouse te zoeken.

Wat onze busreis betreft tussen Vang Vieng en hier, het was 6u met onze mond open naar buiten turen!!! PRACHTIG!! Overweldigende groene landschappen, door de bergen, boven de wolken, adembenemend!! De reis was eigenlijk heel snel voorbij, te meer omdat de bus half leeg was en dat we dus plaats genoeg hadden. Alle dorpjes waar we door zijn gereden met spelende kinderen, de kippen en de varkentjes vrij rondlopend in de huizen en op straat, wuivende mensen... Heerlijk, Laos heeft een deel van zijn verborgen schoonheid prijs gegeven!! Dit is echt wel de parel van Zuid-Oost Azie !!!

We kunnen vandaag weeral niet veel fotos posten omdat we ten eerste heel weinig fotos genomen hebben (dat was het grote nadeel van de bus, hij stopt NOOIT en rijdt heel snel door alles heen) en de weinige foto's die we genomen hebben staan terug op het grote toestel dat we op de kamer hebben laten liggen (weeral!! maar het is te warm om 's avonds met een grote rugzak rond te zeulen, we zijn gewoon gaan eten en wat van de stad aan het genieten).



Maar toch enkel snapshots ;-)


Sabadeeeeeeeeeeeee!!!!


















Moe maar gelukkig aangekomen in Luang Prabang
















Nog een laatste zicht op Vang Vieng voor we vertrokken...

5 opmerkingen:

  1. Jongens maakt niet uit dat er weinig fotookes zijn, die zitten immers voor altijd in jullie herinneringen !!! één weekje zit erop, is ook voor jullie waarschijnlijk al gevlogen want als een mens geniet, dan.... enjoy en keifijn jullie zoveel te kunnen lezen ! knuffels !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi, jullie zitten daar wel op een prachtlocatie nu heb effen wat gekeken en vond een paar aanraders:

    De Kuang Si waterval zijn het toeristisch hoogtepunt van de provincie Luang Prabang. De waterval ligt 29 km. ten zuiden van Luang Prabang. De waterval is vanuit de stad eenvoudig te bereik met een tuk tuk. De omgeving is groen en mooi en overal vliegen bontgekleurde vlinders. De waterval zelf is ook absoluut de moeite waard. Het water stort zich vanaf de top via terrassen naar beneden en mondt uit in kleine groene en blauwe meertjes. Je kunt niet alleen via een terras het neerstortende water bekijken, maar ook het landschap erachter is betoverend mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe lang blijven jullie daar ?
    Dit moet ook wel de moeite zijn:

    Vanuit Luang Prabang kun je dagexcursies maken naar de dorpen van kleurrijke bergstammen in de omgeving of de grotten van Pak Ou met duizenden boeddhabeelden in alle formaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Patrick : stond allebei al op de agenda :-)
    Morgen doen we de waterval en overmorgen de grot,
    toch bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Patrick : nu gaan we ff stoppen met internetten want heb hier net wat voor! Die pc hier heeft een virus op mijn kaartjes geplaatst via de lezer!! 1 Kaartje is volledig geformateerd, het andere is geinfecteerd, maar is nog enkel leesbaar via de camera zelf, niet meer via pc...ik ga dat thuis moeten bekijken of ik daar nog foto's kan van recupereren... Goede raad : neem zelf een netbookje mee als je op verlof gaat :-(

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl