vrijdag 6 augustus 2010

LAOS 2010 (Vientiane)

Het is nu vrijdagavond 20:15 en we zijn net terug van onze laatste wandeling in Vientiane...naar het belangrijkste monument van Laos Pa That Luang (of zoiets), het is te vergelijken met de koninklijke tempel in Bangkok, een soort gouden tempel. Wel heel indrukwekkend. Het is waarlijk de mooiste attractie around!
Ervoor verzamelen de laotianen ook om te spelen, picknicken en te keuvelen 's avonds.
Voor de tempel was een lokaal marktje waar we zonet de ultieme test afgelegd hebben qua onze ziekte bestendigheid :-) We hebben een portie "noodles" (of zo zag het er toch uit) besteld waar de vliegen bij bosjes opzaten, omdat we dachten dat die toch nog moesten verwarmd worden...niets was minder waar... alles koud! Daarnaast hebben we ook nog een grote "bol" besteld omdat we wouden weten wat het was... We kregen alles netjes geserveerd met een mega bord groen (soort sla) en nog vanalles, de hele tafel stond vol en de laotianen stonden vol verwachting en glimmend van trots te kijken naar al hun "lekkers". Dus durfden we niet anders dan zo veel mogelijk van het goedje opeten, vergezeld van een warme cola en een rode Miranda limonade (volgens Jo de slechtste limonade die ze ooit dronk, en daarenboven ook lauw).

Het was niet echt slecht, maar heel pikant en we waren er toch niet helemaal gerust in, gezien het feit dat het koud was....mmmm valt af te wachten....




Voorheen waren we met de lokale bus naar Buddha park geweest, vooral de busrit was heel interessant :-)
Het park zelf en de beelden waren heel mooi, maar de beelden stonden wat dicht opeen, het had wat groter gemogen om voluit tot zijn recht te komen. Toch zeker wel zijn halve euro entree prijs waard ;-)
We zijn ook de friendship bridge gepasseerd, maar we konden ze niet zien, het was eerder een soort terminal zoals wij die kennen van ferry-boten met tax free shops en zo... dus dat was zeker niet de moeite...














Joke met zicht op de Mekong















Busrit naar Buddha park














Inside Buddha :-)

2 opmerkingen:

  1. da eten is goe voor de regime allemaal dieet eten hahahaha het ga jullie goed . pa & ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sprekende foto's, hetgeen de boedha niet kon opeten krijgt Joke voorgeschoteld mmmm lekker !

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl