maandag 2 november 2009

New York 2009

Deze ochtend een echt amerikaans ontbijtje gaan eten in Tick Tock diner. We staan er stevig op om er vandaag weer tegenaan te gaan. We gaan vandaag de hele tout mee met de hop on hop off. We stappen af aan enkele musea. Vlak bij Central Park ligt het National Museum of National History, daar werd the film a night at the museum opgenomen. Het skelet van de dinosaurus in de inkomhal spreekt meteen tot de verbeelding.
We bezoeken ook het Guggenheim Museum, een prachtig gebouw. Zeker demoeite om te bezoeken, al is het meer voor de architectuur ervan als voor de inhoud. De tentoonstelling van Kandinsky stelde ons wat teleur.
We stappen ook nog even af bij Wall Street om daar de omgeving te verkennen. Voor de rest winkelen we hier en daar wat en vooral aan het eten hier doen we ons tegoed.... mmmmm
In de late namiddag stappen we de boot op om een cruise rond Manhattan te maken. Deze vaart in een uur of twee rond het eiland en als de avond valt, heb je een fantastisch uitzicht op het verlichte eiland. Een dikke jas heb je er wel nodig, maar dat heb je er zeker voor over!

a night at the museum



















Guggenheim













binnen....



















cruise rond Manhattan


the city that never sleeps.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl