zaterdag 31 oktober 2009

New York 2009

Onze eerste reis met z'n tweetjes. Bestemming New York! Staat al lang op mijn verlanglijstje en aangezien Carl er al enkele keren was, heb ik de perfecte gids.
De vlucht boekten we KLM en een hotel vond ik voor een superprijs (-80%!!!!) omdat het binnenkort verbouwd wordt. De Milford plaza op 42nd, vlak bij Time Square!!!

Alles in orde gebracht voor vertrek, enkel met de vlucht zitten we een beetje verveeld. Blijkt dat we maar drie kwartier hebben tussen aankomst met de trein in Schiphol en het vertrek van het vliegtuig.... kort lijkt ons. Online inchecken dan maar.... njet! Een telefoontje naar KLM leert ons dat we moeten kunnen bewijzen dat we de trein namen bij het inchecken en dat we ZEKER voldoende tijd zullen hebben bij het overstappen!
Niets van dat dus.... het gaatje dat de Franse conducteur in ons treinkaartje knipte, zorgde voor problemen. Die Nederlandse zet een stempeltje.... dus worden we op de luchthaven van pierke naar polleke gestuurd met als gevolg dat de vlucht overboekt is, en wij niet meer mee kunnen!!!!
Zo had ik me ons eerste vertrek niet echt voorgesteld.
Maar de keerzijde van de medaille lonkt! We krijgen een mooie som cash als vergoeding (vliegen doen we dus gratis!), maaltijdbonnen, telefoonkaart, kortingsbonnen bij Taxfree en een korting voor de volgende vlucht. We hebben dus nog ruim de tijd om een hapje te eten, een beetje tot rust te komen om dan eindelijk richting NY te vliegen.

Daar is het Halloween.... lijkt een beetje op carnaval hier. We doen een wandeling tot op Time Square, verkennen de buurt van het hotel en duiken even een Irish Pub binnen voor een drankje. het is hier 9 uur vroeger dan thuis, dus duiken we toch niet te laat het bedje in.


Halloween




















ons hotel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl